Zilveren armbanden

Zilveren armbanden spreken tot de verbeelding. Zilver heeft dan wel niet dezelfde uitstraling als goud, het is en blijft een edelmetaal met een geheel eigen karakter. De zachte kleur en glans maakt dat het heel andere toepassingen kent dan goud. Laten we eens van naderbij bekijken wat dit betekent voor zilveren armbanden.

Zilveren schakelarmbanden

Ook voor zilveren schakelarmbanden geldt, dat er verschillende soorten schakels gebruikt worden om deze mooie armbanden te maken. Ook hier zijn de armbanden met robuuste brede schakels die op een schakel van een ketting lijken het best bekend. Ze worden vaak gebruikt bij armbanden voor heren. Andere vormen van schakels die gebruikt worden voor zilveren armbanden zijn. Ankerschakels zijn een fijn soort schakels die uw armband een teder soort finesse geven. Soms zijn de schakels zo fijn als van een halsketting, zo ziet uw armband er zowel klassevol als eenvoudig uit. Een andere soort schakel is de gourmetschakel. Dan weer wordt er gewerkt met fantasieschakels met bijzondere vormen. Dit soort armbanden valt bijzonder in de smaak bij dames.

Zilveren bedelarmbanden

Zilver wordt vaak gebruikt bij bedelarmbanden. De armband zelf wordt dan verder versierd met amuletjes en geluksbrengers. Voor bedelarmbanden uit zilver worden vaak grote platte fantasieschakels gebruikt die op zich dan nog eens verder versierd worden met het bedeltje of geluksbrenger. Vaak wordt deze armband aan kinderen geschonken, waarbij wanneer het kind opgroeit, er steeds schakels en bedeltjes bij ingezet kunnen worden. In tegenstelling tot wat algemeen aangenomen wordt, is het niet nodig om steeds met zware basisschakels te werken. Er bestaan ook bedelarmbanden met fijne schakels waarbij op gezette plaatsen een grotere schakel wordt voorzien voor de bedel aan te hangen.

Massieve zilveren armbanden

Ook de massieve zilveren armband is een klassieker. Hij kan versierd worden met kunstig graveerwerk, met edelstenen of met andere opzetstukken. Er zijn verschillende mogelijkheden, waarbij u steeds de maat van de armband goed in het oog moeten houden in verband met de pasvorm. Ook bij zilveren armbanden is de zogenaamde slavenarmband een populair en klassiek model dat nog steeds veel gedragen wordt.

Rekbare zilveren armbanden

Zilveren rekarmbanden kunnen zowel met schakels als met kralen vervaardigd worden. Dit soort armbanden is erg praktisch om dragen en ziet er toch stijlvol uit. Bijkomend hoeft u zich bij dit model minder zorgen te maken om de maat van de armband. Doordat het geheel rekbaar is, zal de armband zich beter rond uw pols zetten, wat voor een betere pasvorm zorgt.