Platina armband

 

Platina is op zich al een bijzonder edelmetaal. Meer nog, het is een grijs wit overgangsmetaal dat in de volksmond ook wel eens witgoud genoemd wordt. Als dusdanig is dit witgoud vaak meer gegeerd dan het gewone geelgoud. Platina armbanden hebben dan ook steeds een bijzondere kwaliteit die u niet terugvindt bij andere materialen.

Platina schakelarmbanden

Net zoals van de andere edelmetalen wordt er van platina schakelarmbanden gemaakt. Deze zijn vaak robuust en doen het goed als bling bling armbanden bij hiphoppers. Tegelijkertijd zult u ook zeer verfijnde schakelarmbanden uit platina terugvinden kleine schakeltjes met een zeer vrouwelijke toets. U merkt het: ook hier kunt u met schakelarmbanden alle kanten uit.
Verder hebt u ook de keuze om de schakels zelf verder te versieren met edelstenen zoals diamanten. Zo verkrijgt u een echt luxeproduct.

Massieve platina armband

Uiteraard bedoelen we hier een platina armband uit een stuk mee. We kunnen ons best voorstellen dat u graag zo’n armband zou willen, omdat dit een zeer bijzonder edelmetaal is. Wie online zoekt naar massieve platina armbanden, komt jammer genoeg van een kale reis thuis. De platina armbanden die als massief aangeboden worden, zijn dat vaak niet. Uit de omschrijving blijkt uit de meeste gevallen dat deze armbanden uit andere metaalsoorten gemaakt worden en dat het bijna nooit over edelmetaal gaat. In het beste geval werd de bovenlaag geplatineerd. Hier is het dus uitkijken geblazen. U vindt hier dus alle modellen terug die ook te krijgen zijn in goud of zilver, alleen gaat het hier om een armband die er uitziet als platina, maar er niet uit gemaakt is!

Platina bedelarmbanden

Deze zijn vrij zeldzaam. Wij hebben online hiervan maar een voorbeeld gevonden waarbij de massieve armband geplatineerd werd en dus van een ander metaal vervaardigd werd, maar de bedeltjes (Disneybedeltjes) wel van platina gemaakt werden.

De vraag is of u zich hierdoor bekocht dient te voelen. Wellicht niet. Elke site die we bezochten gaf eerlijk aan welke onderdelen van platina gemaakt  werden en welke niet. Platina is een zeer kostbaar edelmetaal, waardoor het niet voor ieders beurs geschikt is.

Platina armbanden bij de juwelier of juwelenontwerper

Wie specifiek op zoek is naar armbanden van puur platina, brengt best een bezoek aan een juwelier of juwelenontwerper die specifiek met dit edelmetaal werkt. Hij of zij zal u beter te woord kunnen staan en u uitleggen wat de mogelijkheden zijn. Hou wel rekening met het uiteindelijke prijskaartje!