Gouden armbanden

Gouden armbanden zijn de meest klassieke armbanden die er zijn. Zoals eerder vermeld is goud een vaak gebruikt edelmetaal voor de vervaardiging van armbanden. Het feit dat we gouden armbanden als klassiek omschrijven wil echter niet zeggen dat gouden armbanden saai zouden zijn. In tegendeel, ook hier zijn veel mogelijkheden en combinaties mogelijk! U zult al vlug merken dat de ene gouden armband de andere niet is, en dat hier zeer veel modellen in bestaan voor zowel dames, heren als kinderen.

Gouden schakelarmbanden

Gouden schakelarmbanden zijn een veel voorkomend type van armband. Toch zijn ook hier zeer veel mogelijkheden tot creativiteit. De ene gouden armband is namelijk de andere niet. Wie denk er alleen robuuste schakelarmbanden bestaan, slaat de bal mis. Alles hangt namelijk af van het type schakel dat voor de armband gebruikt wordt. Er zijn namelijk heel veel types van schakels zoals bijvoorbeeld de verfijnde Italiaanse schakel, de kunstige jasseronschakel, of de fantasieschakel. Dit zorgt voor mooie combinaties en effecten die een gouden armband direct een bijzonder cachet kunnen geven.

Massieve gouden armbanden

Een andere klassieker is de massief gouden armband. Hierbij is de armband uit een stuk gemaakt, en kunnen wel decoratieve accenten aangebracht door middel van gravures of het werken met vormen. Dit soort armband geeft een heel ander gevoel dan een schakelarmband, in die zin dat hij veel minder flexibel is, en minder gemakkelijk aangepast kan worden wanneer de maat niet goed is. Wie bewust kiest voor deze soort armband, moet goed op de hoogte zijn van de gewenste maat. Wanneer hij te klein is, zult u hem vaak niet om krijgen, en wanneer hij te los zit, zult u hem gemakkelijk verliezen! Maar dat neemt niet weg dat dit gewoon prachtige gouden armbanden zijn! Een bekend model van dit soort armband, is de zogenaamde slavenarmband.

Wat was uw eerste gouden armband?

Ook al bent u er zeker van dat u geen gouden armbanden draagt, toch is een type van gouden armband dat bijna iedere baby in België en Nederland gedragen heeft: het babyarmbandje met naamplaatje is vaak een fijne kettingarmband uit goud met een naamplaatje. Vaak wordt dit op maat gemaakt door een juwelier, maar tegelijk wordt er voor gezorgd dat er een klein verlengstukje voorzien wordt, zodat uw kindje kan groeien zonder dat de armband te klein wordt.

Gouden armbanden kopen

Tegenwoordig kunt u gouden armbanden zowel online als bij een juwelier of juwelenontwerper kopen. Uiteraard hangt er een niet zo’n goedkoop prijskaartje aan, maar een dergelijke armband is een stuk dat meerstal een leven meegaat.